e-newsletter   |   nr. 35 martie 2021
 
 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale
 
 

Buletin informativ al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

 
 

RESTRICȚII MAI DURE: Centrele comerciale, piețele și restaurantele activează conform unui nou program

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Toate centrele comerciale și magazinele ne-alimentare pot să activeze până la ora 18:00, iar piețele – numai între orele 7:00 și 15:00. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Restricțiile au intrat în vigoare de pe 20 martie.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

În Republica Moldova a ajuns cel de-al doilea lot de vaccinuri împotriva COVID-19 livrat de COVAX

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Republica Moldova a recepționat 24,570 de doze de vaccin împotriva COVID-19, livrate prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS. Aceasta este deja a doua livrare COVAX în țara noastră.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Vaccinarea salvează vieți!

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Împreună oprim pandemia, prin vaccinare! Este convingerea specialiștilor epidemiologi, care încearcă să convingă cât mai mulți oameni să se imunizeze împotriva noului tip de coronavirus, pentru revenirea la normalitate. Mesajele sunt promovate în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova, lansată cu suportul partenerilor externi.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Uniunea Europeană și OMS au suplimentat dotarea spitalelor cu echipamente medicale

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

300 de concentratoare de oxigen, 600 de pulsoximetre și 5 ventilatoare de respirație artificială pentru a restabili și trata pacienții cu forme și dificultăți grave de respirație ca urmare a COVID-19, au fost livrate suplimentar în Republica Moldova, cu suportul financiar al Uniunii Europene, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății. Ajutorul face parte din inițiativa finanțată de 300 de concentratoare de oxigen, 600 de pulsoximetre și 5 ventilatoare de respirație artificială pentru a restabili și trata pacienții cu forme și dificultăți grave de respirație ca urmare a COVID-19, au fost livrate suplimentar în Republica Moldova, cu suportul financiar al Uniunii Europene, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății. Ajutorul face parte din inițiativa finanțată de Uniunea Europeană „Solidari pentru sănătate”, direcționată spre combaterea pandemiei în țările Parteneriatului Estic.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Lina Gudima, specialistă AMDM: „Eradicarea unei boli infecțioase, precum COVID-19, necesită un efort comun global, iar cea mai sigură metodă este vaccinarea”

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Peste 20 de mii de lucrători medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19 de la lansarea campaniei de imunizare în Republica Moldova. Unii dintre ei au suportat reacții ușoare post-imunizare, precum oboseală, cefalee, dureri musculare, care au dispărut în cel mult 24 de ore de la administrarea vaccinului. Mai multe detalii despre rolul și importanța vaccinurilor și efectele adverse pe care le pot provoca, aflați din acest interviu, de la șefa secției Farmacovigilență și Studii Clinice din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Lina Gudima.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Vaccinarea împotriva COVID-19 va proteja oamenii de infectare, spitalizare și cazuri severe de boală

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

18 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost repartizate centrelor de sănătate din țară. Campania de imunizare a lucrătorilor din asistența medicală primară a demarat pe data de 12 martie. Lucrătorii medicali sunt convinși că după vaccinare își vor putea îmbrățișa copii, rudele și prietenii fără frica de a se infecta.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Buletinul informativ a fost elaborat în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19 ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Uniunii Europene.

Conținutul și opiniile exprimate în buletinul informativ țin de responsabilitatea autorilor și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și nu reflectă în mod necesar viziunea și politicile OMS sau cele ale Uniunii Europene.

  Vezi în browser