e-newsletter   |   nr. 34 martie 2021
 
 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale
 
 

Buletin informativ al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

 
 

Regim special de activitate de la 1 martie 2021

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Procesul de studii se desfășoară online de pe 1 martie 2021. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri. Totodată, transportul public în Chișinău va fi sistat în weekend.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Amenajarea punctelor de imunizare anti-COVID-19 în spitalele din țară

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

După ce sunt recepționate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, vaccinurile anti-COVID-19 sunt repartizate centrelor de sănătate publică municipală și regională. Unul dintre ele se află în raionul Hâncești. Medicii spitalului raional au amenajat deja punctul de vaccinare și sunt nerăbdători să înceapă procesul de imunizare, fiind convinși că vaccinul anti-COVID-19 este singura șansă de a reveni la normalitate.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Alina Radu, jurnalistă: „Să crezi sau să nu crezi în existența virusului COVID-19, este o abordare egoistă, dar să crezi în binele celor de alături, este o dovadă de altruism”

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

„Să crezi sau să nu crezi în existența virusului COVID-19, e o abordare egoistă, dar să crezi în binele celor de alături, este o dovadă de altruism”. Este mesajul jurnalistei Alina Radu, care a reușit să învingă coronavirusul. Medicii susțin că exercițiile și tehnicile de reabilitare previn apariția complicațiilor provocate de virus cu până la 30 la sută.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Primul lot de vaccinuri împotriva COVID-19, donat de România, a ajuns la Chișinău

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

21.600 doze de vaccin AstraZeneca, din cele 200.000 de doze pe care România a promis că le oferă ca ajutor umanitar Republicii Moldova, au ajuns în țara noastră. Primii vor fi vaccinați medicii și personalul medical din prima linie, care lucrează în secțiile de profil COVID-19 și Terapie Intensivă. În total, este vorba despre aproximativ 9000 de lucrători medicali. Livrarea vaccinurilor a fost posibilă datorită sprijinului acordat prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

În Moldova a fost dat startul campaniei de vaccinare anti-COVID-19

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

A început campania de imunizare anti-COVID-19 în țara noastră. Primii care şi-au administrat vaccinul au fost lucrători medicali de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Institutul de Medicină Urgentă. Specialiștii spun că imunizarea și respectarea regulilor de sănătate publică sunt împreună metode eficiente de combatere a pandemiei.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Republica Moldova la un an de pandemie

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Măsuri restrictive și de autoizolare, anti-recorduri de cazuri noi şi decese, spitale aglomerate, medici epuizați, eforturi considerabile și consolidate ale autorităților de gestionare a pandemiei. Astfel a decurs ultimul an pentru țara noastră, care a înregistrat primul caz de COVID-19 pe data de 7 martie 2020. A fost un an plin de provocări, incertitudine, dar și cu multă solidaritate și compasiune umană.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Ajutor umanitar din partea României și NATO pentru combaterea pandemiei

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Solidari pe timp de pandemie. România a donat Republicii Moldova un nou lot de asistență umanitară, care include 1.500.000 de măști chirurgicale, 100.000 de măști FFP3, 100.000 de salopete de protecție și 100.000 de mănuși. Donația, în valoare de 2,3 milioane de euro, a fost acordată prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Republica Moldova va primi un ajutor de 15 milioane de euro, din partea Uniunii Europene, pentru combaterea efectelor pandemiei

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană privind „Contractul de Reziliență COVID-19” pentru țara noastră a fost semnat. Sprijinul de 15 milioane de euro va ajuta Moldova să facă față epidemiei și consecințelor sale socio-economice, precum și să sporească rezistența sistemului de sănătate.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Buletinul informativ a fost elaborat în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19 ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Uniunii Europene.

Conținutul și opiniile exprimate în buletinul informativ țin de responsabilitatea autorilor și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și nu reflectă în mod necesar viziunea și politicile OMS sau cele ale Uniunii Europene.

  Vezi în browser