e-newsletter   |   nr. 33 februarie 2021
 
 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale
 
 

Buletin informativ al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

 
 

Republica Moldova va recepționa primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 din luna februarie

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech și de la 156.000 la 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat confirmarea din partea platformei COVAX, la sfârșitul lunii ianuarie.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Uniunea Europeană și OMS /Europa își unesc forțele pentru a sprijini procesul de livrare și distribuire a vaccinurilor împotriva COVID-19 în Republica Moldova

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Uniunea Europeană și Biroul Regional al Organizației Mondială a Sănătății (OMS) pentru Europa vor lucra împreună pentru a sprijini livrarea și distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19 și organizarea procesului de vaccinare în Republica Moldova. Proiectul finanțat de Uniunea Europeană și implementat de OMS va acoperi în întregime toate fazele – de la livrarea vaccinului și până la administrarea acestuia, fiind o investiție majoră în consolidarea sistemului național de imunizări.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Întrebări și răspunsuri despre vaccinarea împotriva virusului COVID-19

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Care sunt etapele campaniei de imunizare? Este obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19? Cât de sigure sunt vaccinurile? Sunt doar câteva dintre cele mai frecvente întrebări legate de procesul de imunizare împotriva virusului pandemic. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat o listă de întrebări și răspunsuri, pentru ca oamenii să aibă acces la informații corecte și veridice legate de acest proces.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Exercițiu de simulare a procesului de vaccinare împotriva COVID-19

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

În contextul demarării campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Agenția Națională pentru Sănătate Publică în parteneriat cu Biroul OMS din Republica Moldova și UNICEF Moldova au organizat un exercițiu de simulare a procesului de recepționare, distribuire și administrare a vaccinului COVID-19.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Ninel Revenco: „Cu cât mai mulți oameni se vor vaccina împotriva COVID-19, dezvoltând o imunitate colectivă, cu atât mai repede vom putea reveni la un regim normal de activitate”

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

În prima etapă de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi imunizați 7.000 de lucrători medicali din secțiile de reanimare, Terapie Intensivă și cele în care se tratează pacienții infectați cu noul tip de coronavirus. Mai multe detalii despre procesul de imunizare aflăm de la medicul pediatru Ninel Revenco, coordonatoarea Programului național de imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Echipamente IT și de protecție pentru combaterea pandemiei

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Echipamente IT, imprimante și laptopuri, pentru consolidarea sistemului național de supraveghere epidemiologică au fost donate Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și celor 10 centre regionale de sănătate publică. Acțiunea face parte din activitățile comune ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și USAID, parte a asistenței umanitare în domeniul sănătății ca răspuns la pandemia COVID-19.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Sălile de concerte și casele de cultură își redeschid ușile pentru spectatori

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Instituțiile teatral-concertistice și casele de cultură își vor redeschide ușile pentru spectatori, însă vor trebui să activeze la o capacitate de 50% din numărul de locuri și cu prezența maximă de 250 de persoane. Decizia a fost aprobată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

 
 
Află mai mult >>  
 
 

O adevărată învingătoare: Povestea Doinei Danielean, femeia care a învins cancerul de col uterin

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

A fost mai puternică decât cancerul, boala care anual provoacă milioane de decese în întreaga lume. Doina Danielean este una dintre puținele femei din țara noastră care a reușit să depisteze la timp cancerul de col uterin, după efectuarea testului Papanicolau. După o luptă dificilă cu maladia, acum se bucură de viață alături de fiul ei de 10 ani.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Buletinul informativ a fost elaborat în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19 ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Uniunii Europene.

Conținutul și opiniile exprimate în buletinul informativ țin de responsabilitatea autorilor și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și nu reflectă în mod necesar viziunea și politicile OMS sau cele ale Uniunii Europene.

  Vezi în browser