e-newsletter   |   nr. 30 decembrie 2020
 
 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale
 
 

Buletin informativ al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

 
 

Noi modificări la Protocolul clinic național provizoriu și cel clinic standardizat pentru medicii de familie

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Pacienții care se tratează la domiciliu cu forme ușoare, moderate sau care se află în reabilitarea post COVID-19 vor beneficia de medicamente compensate. La fel, a fost extinsă lista medicamentelor recomandate pentru tratamentul la domiciliu. Preparatele vor fi prescrise de medicul de familie în funcție de evoluția bolii și alte boli ale pacientului. Acestea, dar și alte modificări au fost realizate în Protocolul clinic național provizoriu și Protocolul clinic standardizat, pentru medicii de familie „Infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19)”, ediția IV, care a fost revizuit și actualizat, în contextul evoluției în creștere a cazurilor de COVID-19 la nivel național și mondial.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

„Fii în siguranță” – campanie națională de informare de prevenire a răspândirii COVID-19

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Călătorește în siguranță, învață în siguranță, lucrează în siguranță, sărbătorește în siguranță, fii în siguranță! Sunt îndemnurile autorităților pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19. În contextul creșterii alarmante a îmbolnăvirilor în Republica Moldova, Grupul Național de Comunicare COVID-19 și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale au lansat campania de informare „Fii în siguranță!”.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

COVID-19: solidaritate internațională pentru combaterea pandemiei

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Echipamente de protecție, dezinfectanți și ventilatoare pulmonare au ajuns, în ultima săptămână, în mai multe spitale din țară, inclusiv în regiunea transnistreană. Donațiile au fost făcute de Germania și Marea Britanie. Totodată, 20 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” au fost distribuite spitalelor.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Vaccinarea este cea mai sigură metodă de prevenire a cazurilor de gripă sezonieră

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere se desfășoară în întreaga țara. Cele 300 de mii de doze donate și achiziționate de autorități au fost repartizate în centrele de sănătate. Serul antigripal este administrat, în mod prioritar, bolnavilor cronici, gravidelor, copiilor din orfelinate, vârstnicilor, lucrătorilor medicali și angajaților structurilor de forță.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Elevii din clasele gimnaziale și liceale, obligați să poarte măști

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Angajații școlilor și liceelor, precum și elevii din clasele gimnaziale și liceale vor fi obligați să poarte măști de protecție, iar în clase și grupe vor fi asigurate condiții corespunzătoare pentru dezinfecția mâinilor. Decizia a fost luată de Comisia Națională pentru Sănătate Publică.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Persoanele cu venituri de până la 4.000 de lei vor primi un suport unic de 1.000 de lei

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Guvernul a aprobat acordarea suportului unic de 1.000 de lei persoanelor cu venituri lunare de până la patru mii de lei. Pentru aceasta, Executivul a aprobat amendamentul la proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Salvând vieți: echipamente medicale achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Lunar, 150 de pacienți, cu simptome specifice noului coronavirus, ajung la spitalul raional Florești. Până acum, instituția medicală a reușit să trateze peste 560 de persoane. Pentru a face față provocărilor declanșate de pandemie, recent, instituția medicală a fost dotată cu paturi pentru terapia intensivă, concentratoare de oxigen, pulsoximetre, pompe infuziomate, monitoare și echipamente medicale de protecție pentru lucrătorii din prima linie. Dispozitivele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Vocea a 10.000 de persoane a fost auzită – Republica Moldova a încheiat colectarea datelor pentru studiul Generații și Gen

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Zece mii de persoane, cu vârsta între 15-79 de ani, au fost intervievate, pe parcursul anului 2020, despre schimbările și tendințele demografice din țara noastră. Studiul Generații și Gen, care este cel mai complex sondaj demografic la nivel global, reprezintă un instrument de implicare a oamenilor în elaborarea măsurilor de răspuns la provocările demografice cu care se confruntă actualmente Republica Moldova.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Buletinul informativ a fost elaborat în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19 ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Uniunii Europene.

Conținutul și opiniile exprimate în buletinul informativ țin de responsabilitatea autorilor și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și nu reflectă în mod necesar viziunea și politicile OMS, SDC sau cele ale Uniunii Europene.

  Vezi în browser