e-newsletter   |   nr. 25 octombrie 2020
 
 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale
 
 

Buletin informativ al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

 
 

Lucrătorii medicali din Congazcic ajutați de UE și OMS în lupta cu pandemia

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

În Centrul de Sănătate din satul Congazcic, raionul Comrat activează un medic de familie și trei asistente medicale, care au grijă de sănătatea celor 2.000 de locuitori. Datorită ajutorului Uniunii Europene și OMS, lucrătorii medicali se simt mai protejați în fața pandemiei COVID-19, având în dotare măști de calitate, ochelari de protecție și halate impermeabile.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Nicoleta Negrescu, tânăra care a învins leucemia: „Când ai cancer, ți-e foarte dor de viață”

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

A reușit să treacă peste tratamentele chinuitoare cu voință și răbdare. Este exemplul demn de urmat al Nicoletei Negrescu, tânăra care a învins leucemia. A fost diagnosticată cu cancer la vârsta de 14 ani. Atunci, viața ei s-a schimbat în totalitate. Nicoleta a descris toate trăirile și provocările prin care a trecut în cartea „Prin nori de lapte și venin”. În cadrul acestui interviu, tânăra ne povestește cum a învins maladia.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Violența asupra medicilor şi a lucrătorilor medicali va fi sancționată

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Violența asupra medicilor şi a lucrătorilor medicali aflați în exercițiul funcțiunii va fi sancționată. Comisia juridică, numiri şi imunități va propune plenului Parlamentului aprobarea unei inițiative legislative de modificare şi completare a Codului penal şi Codului contravențional.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Elevii din Chișinău poartă masca și în timpul orelor

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Elevii din clasele V-XII din capitală vor purta masca de protecție nu doar în pauze, ci și în timpul orelor. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău la 11 octombrie 2020. Hotărârea îi vizează şi pe studenții din instituțiile de învățământ profesional.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Sute de oameni s-au alăturat campaniei #PoartăMascaCorect

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Fiecare dintre noi se poate proteja de COVID-19, purtând corect masca și îndemnându-i pe alții să facă̆ la fel. Acesta este apelul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale și Organizației Mondiale a Sănătății, care au lansat în mediul online campania #PoartăMascaCorect. Până acum, sute de oameni, jurnaliști, influenceri, medici, polițiști și miniștri, au răspuns la acest îndemn, publicând fotografii în care masca acoperă gura și nasul.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Expoziție fotografică „Eroii zilelor noastre. Îi ajutăm ca să ne poată ajuta”

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Riscându-şi propria viaţa, luptă pentru viaţa fiecărui pacient. În asemenea ipostaze i-a surprins în obiectivul camerei sale, maestrul fotograf, Mihai Vengher, pe lucrătorii medicali care tratează pacienții infectați cu COVID-19. Expoziția „Eroii zilelor noastre. Îi ajutăm ca să ne poată ajuta”, inaugurată în scuarul Catedralei Mitropilitane, este un omagiu adus medicilor, dar şi o modalitate de a sensibiliza oamenii în legătură cu pericolul de infectare.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Cetățenii sunt îndemnați să participe la alegerile prezidențiale, respectând toate măsurile antiepidemice

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Pandemia COVID-19 nu trebuie să ne împiedice să ne exercităm dreptul la vot. Astfel, pe 1 noiembrie 2020, toţi cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să participe la alegerile prezidențiale, însă doar în mod responsabil, respectând toate măsurile antiepidemice. Apelul la responsabilitate a fost făcut de Comisia Electorală Centrală, prin intermediul campaniei de informare „Votează responsabil, votează în siguranță”, realizată cu suportul partenerilor externi.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Buletinul informativ a fost elaborat în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19 ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Uniunii Europene.

Conținutul și opiniile exprimate în buletinul informativ țin de responsabilitatea autorilor și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și nu reflectă în mod necesar viziunea și politicile OMS, SDC sau cele ale Uniunii Europene.

  Vezi în browser