e-newsletter   |   nr. 22 septembrie 2020
 
 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale
 
 

Buletin informativ al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

 
 

Măsurile de protecție în școli pentru desfășurarea procesului educațional în siguranță

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Dacă unul dintre elevi este diagnosticat cu noul tip de coronavirus, întreaga clasă este plasată în carantină pentru o perioadă de 14 zile, iar procesul educațional se desfășoară online, de la distanță. Este una dintre principalele prevederi ale Instrucțiunii privind măsurile de protecție în instituțiile de învățământ. Documentul a fost elaborat de Comisia Națională de Sănătate Publică. Ce alte prevederi conține Hotărârea aflăm de la Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Asistenții sociali – umărul de încredere al celor aflați în dificultate

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Nu pot rămâne indiferenţi la problemele celor din jur și reuşesc să găsească ușa către inima fiecărui beneficiar. Este efortul, munca şi dedicaţia de care dau dovaNu pot rămâne indiferenți la problemele celor din jur, de aceea reușesc să găsească cărărușa spre inima fiecărui beneficiar. Este efortul, munca şi dedicația de care dau dovadă asistenții sociali. Zilnic, acordă suport celor care au nevoie de ajutorul şi îndrumarea lor. Lucrătorii din domeniul protecției sociale îi ajută pe unii oameni să-și perfecteze actele pentru serviciile și prestațiile sociale, iar pe alții să-și recapete încrederea în forțele proprii.dă asistenţii sociali. Zilnic, acordă suport celor care au nevoie de ajutorul şi îndrumarea lor.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

ANSP va putea procesa mai multe teste COVID-19, grație donației Elveției

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Cele trei laboratoare regionale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Bălți, Chișinău și Cahul au fost dotate cu echipamente auxiliare şi consumabile pentru continuarea și extinderea activităților de diagnostic a SARS-CoV-2. Echipamentele au fost oferite de Biroul de Cooperare al Elveției. Potrivit specialiștilor Agenției, echipamentele auxiliare şi consumabilele donate vor dubla numărul de probe, până la 800 de teste zilnic în laboratorului central din Chișinău și câte 300 în laboratoarele din Bălți și Cahul.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

UE, OMS și OHCHR vor contribui la combaterea stigmei asociate cu COVID-19 în Republica Moldova

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Doar împreună putem opri pandemia și stigmatizarea – este mesajul Campaniei de informare „Reducerea stigmei asociate cu COVID-19”, lansată de Uniunea Europeană, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova, Oficiul ONU pentru Drepturile Omului și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Autorităţile şi specialiştii susţin că stigmatizarea are consecințe grave și asupra sănătății publice, deoarece îi poate determina pe oameni să ascundă boala, să amâne solicitarea imediată de asistență medicală și îi poate descuraja să adopte comportamente sănătoase.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Măsuri de sensibilizare privind importanţa achitării primei de asigurare medicală

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a lansat un spot video pentru a sensibiliza oamenii cu privire la importanţa achitării contribuţiilor de asigurare medicală. Potrivit unui comunicat al CNAM, spotul vine să anticipeze campania anuală de informare privind drepturile şi obligaţiile persoanelor asigurate.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Vârstnicii din 10 localități vor primi telefoane mobile și vor învăța, împreună cu tinerii, să comunice online

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Știați că doar 3% dintre vârstnicii din Republica Moldova utilizează tehnologiile informaționale, pe când în țările UE, procentajul acestora depășește 41%? Pentru a îmbunătăți abilitățile digitale ale persoanelor în etate din țara noastră, UNFPA Moldova a donat telefoane mobile conectate la internet către HelpAge International Moldova, care le va oferi persoanelor în etate din 10 localități. Un grup de voluntari tineri va instrui vârstnicii să utilizeze telefoanele, să facă plăți electronice și să comunice online.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Buletinul informativ a fost elaborat în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19 ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Uniunii Europene.

Conținutul și opiniile exprimate în buletinul informativ țin de responsabilitatea autorilor și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și nu reflectă în mod necesar viziunea și politicile OMS, SDC sau cele ale Uniunii Europene.

  Vezi în browser