e-newsletter   |   nr. 20 septembrie 2020
 
 
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale
 
 

Buletin informativ al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

 
 

Salarii mai mari pentru personalul medical

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Salariile de funcție a personalului medical au fost majorate cu 30 la sută, din 1 septembrie 2020. De lefuri mai mari vor beneficia aproximativ 43.000 de angajați. Cheltuielile vor fi acoperite din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

356 concentratoare de oxigen au fost livrate de UE și OMS

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Concentratoarele de oxigen, indispensabile în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului, au fost livrate în Republica Moldova. Echipamentul medical a ajuns în țară grație sprijinului financiar și tehnic al Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate” de combatere a pandemiei COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

COVID-19 : luptăm cu boala, nu cu bolnavul!

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Stigmatizarea ar putea determina oamenii să ascundă boala pentru a evita discriminarea, împiedica să solicite imediat asistență medicală sau descuraja să adopte comportamente sănătoase. Este atenționarea specialiștilor și a autorităților în legătură cu discriminarea persoanelor infectate cu infecția COVID-19. Cei care au luptat nu doar cu virusul, dar și cu privirile lungi ale oamenilor, spun că rănile provocate de indiferența celor din jur sunt mai chinuitoare decât orice boală.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Ce este imunizarea și cum acționează un vaccin?

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

În cadrul campaniei „Vaccinează copiii, protejează-ți viitorul!”, realizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF, au fost create mai multe videografice, care explică drumul pe care îl parcurge un vaccin, de la creare și testare până la administrarea lui.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Concentratoare de oxigen donate de UNICEF

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Zece concentratoare de oxigen au fost donate Institutului de Medicină Urgentă, săptămâna trecută, de UNICEF Moldova. Dispozitivele, în sumă de 131.377 de lei, oferă un flux continuu de oxigen pacienților care au dificultăți de respirație. Echipamentele medicale vor fi utilizate și în tratamentul copiilor bolnavi de coronavirus.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Mărturiile pacienților vindecați de COVID-19

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

Nimeni nu are imunitate în fața virusului SARS-CoV-2 – o spun într-un glas cei care, după o perioadă îndelungată de tratament, au reușit să învingă boala. Chiar dacă majoritatea dintre ei nu credeau în existent bolii la început, simptomele și formele de manifestare a maladiei le-a influențat foarte mult viața. În cazul unora, perioada de reabilitare durează și jumătate de an.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Echipamente de protecție medicală din partea Guvernului Turciei

 
  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale  
 

30.000 măști chirurgicale, 600 halate chirurgicale și 1400 șorțuri chirurgicale pentru medicii din toată țara, acestea sunt ajutoarele oferite Republicii Moldova de către Guvernul Turciei.

 
 
Află mai mult >>  
 
 

Buletinul informativ a fost elaborat în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19 ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Uniunii Europene.

Conținutul și opiniile exprimate în buletinul informativ țin de responsabilitatea autorilor și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și nu reflectă în mod necesar viziunea și politicile OMS, SDC sau cele ale Uniunii Europene.

  Vezi în browser