A A A

 

Viorica Dumbrăveanu s-a întâlnit cu K.K. Shailaja, ministrul Sănătății, Justiției Sociale și Bunăstării Familiei din statul Kerala, India

Astăzi, 29 noiembrie, ministrul a avut o întrevedere cu K.K. Shailaja, Ministrul Sănătății, Justiției Sociale și Bunăstării Familiei, însoțit de conducătorii instituțiilor medicale din statul Kerala, India. La întrevedere au fost prezenți și reprezentanții Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”, în frunte cu rectorul Emil Ceban.

 

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre cele mai principale aspecte ale colaborării bilaterale, precum și prioritățile în viitoarele acțiuni pentru intensificarea cooperării în domeniul cercetării medicale, farmaceutice, pregătirii cadrelor medicale, schimb de experiență științifică și practică în domeniul asistenței medicale între studenți, implementarea tratamentului tradițional indian Ayurveda.

 

Viorica Dumbrăveanu a declarat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va depune tot efortul necesar pentru a spori colaborarea în domeniul medical și farmaceutic, precum și va susține studenții de origine indiană care optează pentru studii la USMF. Totodată, ministrul a accentuat profesionalismul și dedicația corpului profesoral al USMF.

 

Ministrul K.K. Shailaja a mulțumit pentru susținerea ministerului în procesul de instruire a studenților originari din India. Ministrul a apreciat educația universitară și postuniversitară de calitate din Republica Moldova, și a exprimat deschiderea spre dezvoltarea colaborării bilaterale în educația medicală,  dezvoltarea medicinei primare și promovarea sănătății.

 

Rectorul  Universității  de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu, Emil Ceban a menționat că studenții originari din India, beneficiază de condiții bune de trai și studii în Republica Moldova. La Universitatea  de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu” și-au făcut studiile universitare și postuniversitare prin rezidențiat 42 de cetățeni din India, care au succes în acitivitatea medicală în diferite țări din Uniunea Europeană, SUA și India. În prezent în cadrul USFM își fac studile 526 studenți originari din India, preponderent din Statul Kerala, care au o pregătire preuniversitară bună și prezintă o motivație înaltă pentru  învățământul medical.