A A A

 

Viorica Dumbrăveanu a reiterat importanța colaborării cu Confederația Națională a Patronatului și Sindicatelor din Republica Moldova

Ministrul Viorica Dumbrăveanu, s-a întâlnit astăzi, 2 decembrie, cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului și Sindicatelor din Republica Moldova. În cadrul întrevederilor au fost discutate cele mai strigente probleme, unde este necesară intervenția Ministerului, precum și stabilirea relațiilor de cooperare pe diverse platforme de discuții.

 

Reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului au trecut în revistă problemele cu care se confruntă întreprinderile și mediul de afaceri de la noi din țară, venind cu o serie de soluții pentru depășirea acestora, precum achitarea concediului medical, modificările la Codul Muncii,  politica ajutorului social și de șomaj, și parteneriatul public privat.

 

La rândul său, liderii Confederației Naționale a Sindicatelor s-au axat pe subiecte ce țin de: perfectarea legislației muncii, asigurarea unui nivel înalt al securității și sănătății în muncă, perfectarea cadrului legal care vizează ocuparea forței de muncă,  consolidarea capacităților tuturor factorilor interesați la formarea profesională,  consolidarea dialogului social la nivel național și ramural.

 

Ministrul și-a exprimat deschiderea pentru o colaborare eficientă cu ambele instituții, menționând importanța unui dialog constructiv și deschis.

 

“Avem scopuri și obiective comune, bunăstarea populației, locuri de muncă, salarii mari, protecție socială, dialog eficient între mediul public privat. Prin eforturi consolidate vom putea găsi soluții pentru fiecare problemă. Vom reanima toate grupurile de lucru, activitatea cărora a fost blocată în ultima perioadă, astfel încât, toate propunerile să fie transformate în măsuri guvernamentale concrete.”, a subliniat ministrul. 

 

La finalul întrevederii, Viorica Dumbrăveanu a mulțumit reprezentanților sindicatelor și patronatelor pentru deschidere și dorință de a continua realizarea mai multor obiective comune.