A A A

 

Verificarea dispozitivelor medicale va contribui la prestarea unor servicii medicale mai calitative

Instituțiile medico-sanitare vor avea în dotare dispozitive medicale sigure, eficiente și inofensive odată cu efectuarea verificării periodice a acestora. În acest sens, astăzi, 7 noiembrie, în ședința de Guvern a fost aprobat Regulamentul prin care se stabilește nomenclatorul, periodicitatea şi mecanismul de verificare obligatorie a dispozitivelor medicale.

 

În urma Regulamentului aprobat va crește calitatea serviciilor medicale prestate, prin utilizarea unor dispozitive sigure. Prevederile actului stabilesc tipurile dispozitivelor medicale și periodicitatea verificării acestora, precum și condițiile ce urmează să le îndeplinească instituțiile ce vor efectua verificările.

 

Verificările se vor iniția la expirarea termenului de garanție a dispozitivelor sau la solicitarea utilizatorului. Aceste practici vor contribui la consolidarea sistemului de servicii cu privire la verificările periodice pentru toate instituțiile medicale din Republica Moldova la standardele internationale și vor contribui la funcționarea eficientă a sistemului de sănătate prin utilizarea unor dispozitive medicale verificate.