A A A

 

Unitatea Primiri Urgențe a IMSP Spitalulului Clinic Municipal Nr.1 a fost renovată conform standardelor europene

Astăzi, 22 noiembrie curent, a avut loc inaugurarea secției Unitatea Primiri Urgențe a IMSP Spitalului Clinic Municipal Nr.1, care a fost renovată conform standardelor europene și îmbunătățite serviciile de asistență medicală de urgență.

 

La eveniment au participat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, directorul Direcției Sănătate a mun. Chișinău, Mihai Moldovanu, managerii instituțiilor medicale municipale.

 

În cadrul secției, pacienții vor fi triați conform codurilor internaționale (verde- urgent , albastru- nonurgent, galben- risc de agravare și roșu- risc vital), iar asistența medicală li se va acorda după principiu de gravitate a stării generale, primii fiind preluați pacienţi al căror risc vital este evaluat în triaj, cât şi pacienţii pentru care există un risc de agravare rapidă.

 

Această unitate este a patra secție renovată din cadrul Spitalului Clinic Municipal Nr.1 și dispune de un salon de resuscitare a pacientului aflat în stare critică cu posibilități de intubare, ventilare, oxigenare și vacuum aspirație.

 

De asemenea, a fost renovat și dotat cabinetul endoscopic, care dispune de videogastroscop și videocolonoscop performant, ceea ce va permite investigarea pacienților și stabilirea unui diagnostic corect.

 

Secția Unitatea Primiri Urgente este preconizată urgențelor, dar și internărilor programate ale pacienților chirurgicali (chirurgie septică, aseptică şi ginecologie) şi celor terapeutici (terapie generală, cardiologie, pneumologie, gastroenterologie, neurologie), terapie intensivă şi reanimare.

 

Toate cheltuielile au fost suportate de instituție din bugetul anual intern, valoarea investițiilor fiind în sumă de 1, 350.000 mii lei.