A A A

 

UNICEF va sprijini în continuare Republica Moldova în domeniile de sănătate și protecția socială

La 02 februarie curent, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari și reprezentantul de țară UNICEF în Moldova, Desiree Jongsma au discutat despre realizările și succesele în domeniile sănătate și protecția copilului obținute grație parteneriatului durabil dintre cele două părți, în cadrul unei vizite de curtoazie la minister.

 

În cadrul discuțiilor, Svetlana Cebotari a menționat că Unicef este partenerul, care de-a lungul anilor a contribuit esențial în domeniul protecției copiilor din Republica Moldova și și-a exprimat speranța că și în continuare vor fi dezvoltate noi proiecte, prin care se va reuși asigurarea bunăstării copiilor și familiilor.

 

Desiree Jongsma a reiterat disponibilitatea UNICEF privind colaborarea pe mai multe domeniu, inclusiv și în sănătate: acordarea suportului în procurarea vaccinurilor, susținerea în desfășurarea campaniilor de informare privind imunizarea, implementarea noului standard de vizite a copiilor mici la domiciliu, controlul HIV prin prevenirea transmiterii de la mama la făt, importanța alăptării și alimentația în grădinițe. În domeniul protecției sociale, vor oferi suport în combaterea sărăciei în rândul familiilor cu copii, dezinstituționalizarea și protecția copiilor cu dizabilități și a celor afectați de migrație.

 

În acest context, UNICEF dezvoltă un nou Plan de acțiuni pentru anii 2018-2019, în domeniile sănătate, protecția copilului și socială, care prevede finanțarea a 2/3 din activități ce urmează a fi transmis Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale spre coordonare.

 

Menționăm că UNICEF a venit în Moldova în 1995, ca răspuns la nevoile urgente ale copiilor, tinerilor şi familiilor acestora, iar începînd cu 2004, datorită eforturilor comune cu Guvernul Republicii Moldova au contribuit la creșterea calității serviciilor de sănătate şi alimentaţie, protecţie a copilului și socială.