A A A

 

Un nou sediu modern al punctului de asistență medicală urgentă a fost inaugurat în localitatea Copanca, raionul Căușeni

Astăzi, 23 aprilie curent, în localitatea Copanca, raionul Căușeni, a fost inaugurat un nou sediu al punctului de asistență medicală urgentă (PAMU).

 

Noul sediu, cu o suprafață de 204,2 m.p, dispune de săli de alertă, de păstrare a medicamentelor, de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, saloane sanitare și camere auxiliare pentru întreținere, care sunt asigurate cu echipament și mobilier nou.

 

Amplasarea noului punct de asistență medicală urgentă permite accesarea rapidă la infrastructura drumurilor în toate direcțiile pentru deservirea locuitorilor din satele Copanca, Valea Verde, Leuntea și Grădinița.

 

Prezentă la evenimentul de inaugurare, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Rodica Scutelnic, a menționat că, inaugurarea noului punct de asistență medicală, al 26-lea la număr, va asigura prestarea unor servicii medicale calitative și intervenții rapide în situații de urgență pentru cei 7 mii de locuitori din satul Copanca și satele din vecinătate, precum și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților.

 

„Ne propunem ca toate punctele de asistență medicală din țară să fie renovate și dotate cu autosanitare noi. Pacienții trebuie să beneficieze de servicii medicale calitative și în cel mai scurt timp, pentru că uneori secundele înseamnă viață” a subliniat Rodica Scutelnic.

 

De asemenea, a fost construită o încăpere cu suprafața de 49 m.p, destinată staționării și parcării a două autosanitare.

 

La eveniment au fost prezenți, de asemenea, deputații în Parlamentul Republicii Moldova, Boris Golovin și Sergiu Sârbu, colaboratori ai Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și reprezentanții autorităților publice locale din raionul Căușeni.