A A A

 

Svetlana Cebotari: „România este partenerul de încredere în susținerea reformelor Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a avut astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul căreia, au discutat despre consolidarea relațiilor de colaborare și despre implicarea României în realizarea reformelor în domeniul sănătății și protecției sociale.

 

„Apreciem suportul acordat de către Guvernul României, în domeniul asistenței medicale de urgență, odată cu crearea centrului pilot SMURD. De asemenea, suntem recunoscători pentru contribuția la renovarea secțiilor Institutului Mamei și Copilului și asistența acordată pentru lucrările de reabilitare la standarde europene, a Centrului Regional de Transfuzie a Sângelui din Cahul” a menționat Svetlana Cebotari.

 

La rândul său, Daniel Ioniță, a dat asigurări că Guvernul României va susține în continuare reformele în domeniul sănătății, urmând o nouă etapă pentru implementarea programului SMURD, cu acoperire pe întreaga țară și va identifica noi sectoare de cooperare în domeniul protecției sociale a populației.

 

Totodată, oficialii au făcut schimb de opinii privind migrația masivă a populației, care este o problemă cu care se confruntă ambele țări și modalitatea de gestionare a acesteia.