A A A

 

Svetlana Cebotari: Organizația Națiunilor Unite este partenerul de bază în promovarea politicilor Ministerului

Suportul oferit de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în procurarea medicamentelor pentru programele naționale de sănătate din Republica Moldova, asistența tehnică și expertiza oferită în reformarea domeniilor ocupării forței de muncă, egalității de gen și protecției copilului, au fost subiectele puse în discuție de către ministrul Sănătății, Muncii și Proteției Sociale, Svetlana Cebotari și Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite în Republica Moldova (PNUD), E. S. Dafina Gercheva, în cadrul unei vizite de curtoazie la minister.

 

Părțile au discutat despre colaborarea între Ministerul Sănătății, Muncii și Proteției Sociale şi Reprezentanţa ONU/PNUD, proiectele implementate în comun, dar și acțiunile pe viitor, în corespundere cu prioritățile Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030.

 

„Apreciem rolul ONU/PNUD, în calitate de parteneri de bază în politicile promovate de către Minister și suportul pe care ni-l oferiți în sporirea accesibilității și eficacității serviciilor sociale și medicale pentru cetățenii țării noastre”, a declarat ministrul.

 

Dafina Gherceva a menționat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale are un aspect larg de domenii de activitate, fiind probabil singurul minister care are tangenţe cu toate agenţiile ONU din ţară și a prezentat disponibilitatea acordării în continuare a suportului tehnic necesar în realizarea obiectivelor, mai ales că 2017 a fost un an productiv cu rezultate tangibile în asigurarea cu medicamente a bolnavilor de diabet și SIDA.

 

Oficialii au pledat pentru continuarea proiectelor lansate și stabilirea priorităților de colaborare pentru perioada următoare. Domeniile prioritare fiind planificarea achizițiilor de medicamente pentru anul 2018.