A A A

 

Svetlana Cebotari: Mă bucură faptul că tot mai mulți copii beneficiază de tratament stomatologic gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”

Astăzi, la o săptămână de la lansarea campaniei naționale „Un doctor pentru tine”, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a vizitat satul Bozieni, Hâncești, unde echipa de specialiști stomatologi își desfășurau activitatea conform programului, și a discutat cu beneficiarii de serviciii stomatologice despre nivelul de acordare a asistenței medicale specializate și de satisfacție al acestora.

 

„Mă bucură faptul că, părinții sunt activi și profită de oportunitatea de a-și aduce copii la stomatolog, pentru consultație sau tratament, or, sănătatea copiilor noștri este esențială pentru viitorul nostru. Copii sunt fericiți, pentru că odată cu serviciile stomatologice acordate, ei sunt informați și despre metodele corecte de îngrijire a cavității bucale”, a declarat Svetlana Cebotari.

 

„Suntem deja a doua zi cu copiii la medicul stomatolog. Dacă în prima zi am identificat problemele, astăzi tratăm dinții cariați și suntem recunoscători că, avem această posibilitate aici, aproape de casă, să ne bucurăm de astfel de servicii”, a menționat mama a doi copii, dna Zinaida.

 

Totodată, ministrul a vizitat Centrul de Sănătate Bozieni, a discutat cu cadrele medicale, care activează în cadrul acestuia și le-a încurajat să se implice activ în determinarea cetățenilor din localitate să beneficieze de serviciile oferite în cadrul acestei campanii.

 

Conform datelor, pe parcursul primei săptămâni de la lansarea campaniei naționale „Un doctor pentru tine”, circa 2949 de persoane au beneficiat de consultații medicale, dintre care 1067 persoane din mai multe localități rurale au fost consultate de către medici endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi.

 

De asemenea, circa 127 copiii au fost consultați și 53 dintre ei au beneficiat de servicii de profilaxie și sanare, oferite de către medicii stomatologi din echipa mobilă.

 

La fel, 1755 persoane au făcut screening prin radiografie pulmonară, pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni, în cadrul instalațiilor radiologice mobile, ce s-au deplasat în aceste localități conform graficului stabilit.