A A A

 

Stela Grigoraș, în discuții cu reprezentanții raionului Rezina: „Serviciile medicale și sociale trebuie să corespundă aşteptărilor cetățenilor”

Astăzi, 11 decembrie curent, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, a efectuat o vizită de lucru în raionul Rezina. Oficialul a participat la o întrunire cu reprezentanții autorităților publice locale, lucrătorii medicali din instituțiile medico-sanitare din raion și lucrătorii sociali.

 

Ministrul a vorbit despre cele mai importante reforme care au fost efectuate în domeniul social și de sănătate, precum și despre prioritățile Guvernului pentru anul 2018, anunțând investițiile importante planificate pentru modernizarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, care va fi dotat cu 300 de ambulanțe noi, precum și majorări de salarii și alocații pentru copii aflați în servicii alternative de îngrijire și finanțarea serviciilor sociale la nivel local etc.

 

Specialiștii prezenți la ședință au abordat mai multe probleme, printre care: majorarea salariilor cadrelor medicale, asigurarea cu personal medical, dotarea spitalelor cu echipament performant și majorarea finanțării de la CNAM.

 

În acest context, ministrul a venit cu inițiativa unei ședințe comune dintre conducerea ministerului,CNAM și șefii structurilor teritoriale din raionul Rezina, pentru a impulsiona dezvoltarea unor servicii medicale apropiate de așteptările cetățenilor.

 

„În anul 2017 am realizat reforme importante, care au avut un impact pozitiv asupra societății, începând cu reforma pensiei, reforma consiliului de determinare a dizabilității, reforma salarizării, ocuparea forței de muncă. În anul 2018, ne propunem reformarea sistemului spitalicesc, a asistenței medicale primare, pentru ca cetățenii țării noastre să beneficieze de cele mai calitative servicii medicale, iar cel important, apropiate de așteptările populației”, a declarat Stela Grigoraș.

 

Participanții la discuții i-au mulțumit ministrului pentru deschidere și comunicare, menționând că ei vor veni cu propuneri și soluții la minister, astfel încât, reformele și politicile realizate de instituție să fie în concordanță cu așteptările oamenilor.