A A A

 

Stela Grigoraș a discutat cu medicii Institutului de Neurologie și Neurochirurgie despre realizările obținute şi problemele pe care le întâmpină în activitatea lor

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, a întreprins o vizită de lucru, la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, în cadrul căreia s-a discutat cu personalul medical despre îmbunătățirea serviciilor medicale și modernizarea instituției.

 

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte cu referire la revizuirea normativelor statelor de personal, în special, cele ale asistentelor medicale care au salariu mic și lucrează cu un număr mari de bolnavi, acordarea spațiului sau o locație pentru secția de recuperare, necesitatea dotării și renovării secțiilor, tehnica fiind foarte învechită, îngrijirile paliative și de reabilitare după operație să fie efectuate în spitalele rationale, în aşa fel încât pacienții să se restabilească, în locurile cele mai apropiate de domiciliu, crearea unui consiliu pe lângă minister, format din medicii din spitale, ca să vină cu propuneri în cadrul elaborării reformelor.

 

”Realizările din sistemul de sănătate sunt rezultatul efortului nostru comun. Ministerul nu ar fi reușit, fără implicarea Dumneavoastră, să implementeze cu succes mai multe reforme, care au îmbunătățit starea de sănătate a populației. Împreună am reușit să creăm condiții mai bune de tratament pentru pacienți, să creștem calitatea asistenței medicale şi să reducem incidența mai multor maladii. De aceea, vom depune toate eforturile ca să soluționăm probleme semnalate și care la moment îngreunează activitatea instituției”, a declarat Stela Grigoraș în cadrul întrevederii.

 

După întâlnirea cu medicii, Stela Grigoraș a vizitat secțiile clinice ale instituției, îndeosebi secția de Neurorecuperare primară, care în pofida faptului că sunt dificultăți în programarea pacienților din cauza lipsei de spațiu, personalul medical depune maxim efort în diagnosticarea, tratarea şi managementul reabilitării persoanelor cu afecţiuni dizabilitante şi co-morbidităţi la toate vîrstele.

 

Institutul de Neurologie și Neurochirurgie a fost format în anul 2006 și este unica instituţie curativ-profilactică specializată, care asigură asistenţă medicală specializată de ambulatoriu şi spitalicească a pacienţilor cu maladii ale sistemului nervos și reprezintă baza ştiinţifică destinată implementării în practică a celor mai noi realizări ştiinţifice din domeniul neurologiei şi neurochirurgie.