A A A

 

Specialiștii din cadrul Centrelor maternale instruiți în domeniul reabilitării victimelor traficului de ființe umane

 

În perioada 08-10 aprilie curent, specialiștii (psihologii și asistenții sociali) din cadrul Centrelor maternale naționale, vor fi instruiți în domeniul reabilitării victimelor traficului de ființe umane. 

 

În cadrul ședințelor de instruire, participanții vor fi familiarizați cu cercetările curente și datele statistice privind traumele fenomenului de trafic în Republica Moldova și problemele cheie în identificarea, prevenirea și tratamentul traumelor. 

 

La fel, vor fi instruiți cum să  înțeleagă comportamentul victimelor traficului de ființe umane, să aplice modele terapeutice și jocuri pe roluri folosind anumite tipuri de terapie: terapia prin nisip, păpuși anatomice, psihoterapie și intervenții complexe în procesul de lucru cu beneficiarii și cum să ofere asistență în cazurile de exploatare sexuală. 

 

Prezentă la deschiderea atelierului de lucru, secretarul de stat al MSMPS, Viorica Dumbrăveanu, le-a urat succes participanților la instruire, menționînd importanța acordării asistenței specializate victimelor traficului de ființe umane, pentru reabilitarea acestora și incluziunea lor în societate. 

 

Menționăm că, atelierul de lucru este organizat cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.