Font Mărit
Alb - Negru
Cursor vizibil

Situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19 la data de 20 martie curent

20/03/2020
Situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19 la data de 20 martie curent

Până la ziua de azi, 20 martie curent, în Republica Moldova au fost confirmate 49 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care  21 au fost infectate prin transmitere locală, iar celelalte 28  cazuri au fost importate din alte țări.

La moment, 43 persoane sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase  “Toma Ciorbă”, 2 copii internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii,  2 pacienți la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Totodată,   este înregistrat  un caz de însănătoșire și un caz de deces.

Toate instituțiile medicale strategice dispun de echipamente și medicamente. Testele sunt suficiente, acestea sunt aplicate în unele cazuri chiar și de două ori pentru persoanele suspecte  și pentru persoanele  tratate, care urmează a fi externate, pentru  asigurarea  că persoana externată nu este purtătoare a virusului COVID-19.

Viorica Dumbrăveanu a menționat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat o platformă online care va reflecta situația la zi cu privire COVID-19.

De asemenea aceasta a adus mulțumiri societății civile și agenților economici pentru susținerea  personalului medical, asigurându-i cu transport și prânzuri calde, precum și surselor media, companiilor de telefonie mobilă,  serviciile de televiziune, rețelele de supermarketuri și stațiile peco pentru difuzarea materialelor informative COVID-19.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a adus mulțumiri Inspectoratului General de Poliție pentru implicare activă și munca depusă în monitorizarea persoanelor în regim de autoizolare și a cazuri frecvente atunci când persoanele fac apeluri false.

Spread the love