A A A

 

Silvia Radu a solicitat organizației UNICEF Moldova să ofere suport în procesul de comunicare privind vaccinurile aduse în Republica Moldova

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul UNICEF în Republica Moldova, Desiree Jongsma, în cadrul căreia au discutat despre acțiunile și suportul acordat de UNICEF țării noastre în domeniul protecției copilului.

 

Silvia Radu s-a interesat de Planul de Acţiuni pentru implementarea Parteneriatului dintre Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi UNICEF pentru perioada 2018 – 2019 și anume acțiunile care urmează să fie realizate în domeniul protecției copilului împotriva violenţei, abuzului, neglijării şi privării de mediul familial, accesul la servicii alternative de îngrijire, de sănătate și educaţie.

 

La fel, ministrul a reiterat necesitatea unei comunicări eficiente pe subiectul de vaccinare a copiilor, reieșind din faptul că vaccinurile sunt procurate în țara noastră  prin intermediul UNICEF.

 

„Este necesar să ne consolidăm eforturile pentru a informa populația corect despre calitatea vaccinurilor, importanța vaccinării și siguranța acestora”, a subliniat Silvia Radu.

 

La rîndul său, Desiree Jongsma a menționat că UNICEF va oferi tot suportul Ministerului în realizarea obiectivelor stabilite pentru a asigura respectarea drepturilor tuturor copiilor din Republica Moldova și accesul la servicii sociale și medicale.

 

Menționăm că Planul de acțiuni prevede acordarea asistenței tehnice Ministerului din partea UNICEF prin implementarea unui șir de acțiuni prioritare, și anume: implementarea programului de vizite la domiciliu, ca parte a standardului de îngrijire și dezvoltare a copilului, crearea serviciilor de intervenţie timpuri, implementarea Strategiei de comunicare pentru creşterea cererii de imunizare, consolidarea îngrijirii copiilor în regiunea transnistreană, îmbunătăţirea calităţii serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor, promovarea unui mod sănătos de viață al adolescenților, etc.

 

Valoarea totală a contribuţiei UNICEF în cadrul noului Plan de Acțiune pentru perioada 2018 - 2019 este de 1 897 060 dolari SUA.