A A A

 

Schimb de experiență în domeniul radiologiei și imagisticii medicale

Astăzi, 31 mai curent, în cadrul celui de-al IV-lea Congres de Radiologie și Imagistică Medicală din Republica Moldova, organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Societatea Medicilor Imagiști și Societatea de Ultrasonografie în Medicina și Biologie s-au reunit medici, tehnicieni radiologici și experți internaționali din domeniul radiologiei și imagisticii medicale, pentru a-și împărtăși abilitățile practice, tehnice și științifice privind efectuarea diagnosticului ecografic și ridica nivelulul profesional.

 

„Trăim într-o epocă, unde necesitatea dezvoltării unui diagnostic radiologic și imagistic modern și de calitate este primordială pentru definirea stării de sănătate a populației, în care cele mai moderne metode de tratatment sunt absolut necesare. În același timp, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va depune eforturi în asigurarea instituțiilor medicale cu echipament de înaltă performanță în scopul creării unor condiții demne de lucru pentru specialiști, precum și a unui mediu plăcut și relaxant pentru pacienți” a menționat ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

 

„În ultimii ani rolul imagisticii medicale e evoluat rapid, fiind importantă la stabilirea diagnosticului și aplicarea tratamentului unei game largi de boli. Inovațiile tehnice în domeniul imagisticii pot fi pe larg utilizate în tratarea pacienților cu cancer, maladii neurologice și cardiovasculare, furnizând informații precise. De aceea este important pentru specialiștii din domeniu să fie într-un pas cu toate inovațiile tehnologice și noutățile, participând la astfel de evenimente unde cei mai buni fac schimb de idei, cunoștințe și experiențe despre imagistica medicală” , a declarat profesorul Abass Alavi de la Universitatea Pennsylvania din SUA, nominalizat la Premiul Nobel pentru activitatea sa de pionierat în dezvoltarea tomografiei cu emisie de pozitroni.

 

În cadrul celor două zile de sesiuni participanții vor prezenta rapoarte, pe diverse subiecte cum ar fi neuroradiologia, medicină nucleară, imagistică cardiovasculară, imagistică oncologică, ultrasonografie, imagistică osteoarticulară, toracică, mamară și urogenitală.

 

Menționăm că, al IV-lea Congres al medicilor imagiști din Republica Moldova se va desfășura în perioada 31mai până la 2 iunie și va avea ca invitați cei mai buni experți din SUA, Franța, Italia, Turcia, România, Ucraina, Belarus, Federația Rusă, Austria, Olanda și Germania.