A A A

 

S-a stins din viață Nicolae Cociu, medic transfuziolog, fost director al Centrului Regional de Transfuzie a Sângelui Bălți

La 10 decembrie 2017, la vârsta de 68 de ani, s-a stins din viaţă Nicolae Cociu, fost director al Centrului Regional de Transfuzie a Sângelui Bălți.

 

Nicolae Cociu s-a născut în anul 1949 și este originar din raionul Hâncești. Debutul în carieră l-a făcut în Balatino, raionul Glodeni, în calitate de medic terapeut.

 

Începînd cu anul 1983 , a activat în calitate de medic terapeut la Centrul Hemotransfuzie Bălți, iar ulterior a fost șef în sectorul producere produse sanguine. După 10 ani acesta a fost desemnat director al Centrului Regional de Transfuzie a Sîngelui Bălți, onorîndu-și cu demnitate funcția pe parcursul a mai mult de 20 ani.

 

Prin talentul său de conducător și profesionalismul de care a dat dovadă în exercitarea funcției pe care a deținut-o, Nicolae Cociu a contribuit semnificativ la dezvoltarea sistemului de sănătate din ţara noastră și îndeosebi în serviciul național de transfuzie a sângelui.

 

În memoria colegilor, a rămas ca un om de onoare şi bun profesionist, câştigând astfel respectul şi afecţiunea tuturor. Acesta va rămâne o prezenţă constantă, apreciată şi respectată de comunitatea medicală.

 

Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui deplânge dispariţia lui Nicolae Cociu şi exprimă sincere condoleanţe apropiaţilor în legătură cu trecerea în nefiinţă a acestuia.

 

Este o pierdere grea pentru lumea medicală, pentru rude, apropiaţi, colegii de generaţie şi discipoli. Colegii şi toţi cei care l-au cunoscut îi vor păstra vie amintirea.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!