A A A

 

Ruxanda Glavan: Drepturile cetățenilor trebuie să fie egale oriunde în lume

Ministrul muncii, protecției sociale și familie, Ruxanda Glavan, a avut o întrevedere cu preşedintele Asociaţiei Catolice a Lucrătorilor Italieni Gianni Bottalico. Discuţiile s-au axat pe efortul Republicii Moldova de a semna Acordul moldo-italian în domeniul securităţii sociale și de a avea o conlucrare mai fructuoasă în acest domeniu.

Astfel, ministru Glavan a reiterat necesitatea unui dialog mai eficient cu partea italiană și a mulțumit pentru implicarea Asociaţiei Catolice a Lucrătorilor Italieni în problemelor întâmpinate de cetățenii noștri. „Lipsa unui acord bilateral în domeniu securității sociale este un subiect prioritar pentru noi, deși pe parcursul timpului am încercat de mai multe ori să semnăm acest document rezultatele încă se lasă așteptate. Contez și pe implicarea dumneavoastră ca să avem un dialog mai constructiv cu factorii de decizie din Italia, iar interesul cetățenilor din ambele state să fie unul primordial. Drepturile cetățenilor trebuie să fie egale oriunde în lume.”

În acest context, preşedintele Gianni Bottalico, a propus organizarea unor  evenimente comune de a informa parlamentarii italieni dar și cetățenii despre necesitatea unui Acord Bilateral în domeniul securității. „Instituția pe care o conduc conștientizează necesitatea accelerării discuțiilor în acest domeniu. E adevărat că această preocupare este una mai veche dar permanent actuală. Vom reitera mesajul dumneavoastră conducerii italiene. Suntem disponibil ca să avem activități comune pentru informarea cetățenilor care sunt pașii necesari pentru a obținerea unei pensii.”

În concluzie, părțile au convenit la organizarea unei întâlniri bilaterale moldo-italiene.

Asociaţia Catolică a Lucrătorilor Italieni este o organizație non-guvernamentală și are scopul de a proteja drepturile muncitorilor, inclusiv a emigranților care lucrează în Italia.