A A A

 

Republica Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Belarus

Republica Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Republica Belarus. Un memorandum de intenție în acest sens, a fost semnat astăzi, la Minsk, de către secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gâlca, în cadrul vizitei delegației Republicii Moldova, la o întreprindere specializată în producerea echipamentelor medicale moderne.

 

Unităţile medicale mobile oferă soluții eficiente în domeniul radiografiei pulmonare și mamografiei. Complexele radiologice mobile digitale vor fi utilizate pentru profilaxia maladiilor, în special a tuberculozei. Inițiativa aparține Guvernului și are ca scop sporirea accesului populației la servicii profilactice de calitate, în zona rurală.

 

Întreprinderea belarusă ”ADANI” este specializată în fabricarea echipamentelor de înaltă tehnologie, bazate pe știința pentru radiologie medicală, screening-ul cu raze X și testarea nedistructivă cu raze X. Compania are semnate contracte cu peste 70 de ţări din lume.