A A A

 

În Republica Moldova urmează să fie instruiți specialiști în domeniul terapiei ocupaționale pentru reabilitarea copiilor cu nevoi speciale

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu a discutat astăzi cu conducerea organizației medico-sociale, non-guvernamentale „Tony Hawks Centru” despre lansarea unui proiect în țara noastră privind ameliorarea calității vieții copiilor cu nevoi speciale, prin sporirea accesului la servicii comunitare de terapie ocupațională.

 

Conform proiectului, organizația își propune pregătirea teoretico-practică în domeniul terapiei ocupaționale a 10 specialiști din reabilitarea pediatrică, dar și din domeniul academic, prin organizarea de module de training cu suportul specialiștilor în domeniu din diferite țări ale lumii.

 

„Salut această idee și este binevenită în contextul eforturilor Ministerului privind susținerea persoanelor cu dizabilități. Fiecare copil cu nevoi speciale trebuie să fie parte a societății și să aibă abilități de viață independentă. Odată cu instruirea specialiștilor în acest domeniu, vom putea spori accesul la servicii de recuperare și educare parentală”, a declarat Silvia Radu.

 

Ministrul a solicitat Organizației, ca în comun cu reprezentanții Ministerului să stabilească un Plan de acțiuni și etapele de implementare al acestuia, iar în final să fie semnat un Memorandum de colaborare. 

 

Menționăm că, Tony Hawks Centru este o organizatie non-guvernamentală, non-profit, sprijinită de renumitul scriitor britanic Tony Hawks și a organizaţiei filantropice britanice ChildAid, care activează în domeniul reabilitării copiilor cronic bolnavi prin metode de recuperare non-invazive, necostisitoare cum ar fi kinetoterapia, hidro-kinetoterapia, ortezarea, masajul, ergoterapia, muzico-terapia, ergoterapia, logopedia, integrarea sensorială.