A A A

 

Precizări referitoare la informația din mass-media privind cazurile de intoxicație alimentară a copiilor dintr-o tabără din Sergheevca (Ucraina)

Cu referire la informația difuzată în presă privind cazurile de intoxicație alimentară a copiilor aflați la o tabără din Sergheevca (Ucraina), printre care se presupune că ar fi și copii originari din Republica Moldova, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu următoarele precizări.

 

În rezultatul schimbului de informații cu organele competente ale Ucrainei se confirmă cazurile de intoxicație alimentară a 52 de persoane (50 de copii și 2 adulți). În rezultatul  examinării epidemiologice preliminare s-a stabilit ca cei aflați la odihnă  au sosit  din regiunile Kiev, Chernigov și Kharkhov ale Ucrainei. Prezența copiilor din Republica Moldova în prezent se precizează.

 

Starea de sănătate a copiilor este medie, aceștia fiind  internați  la spitalul regional din Belgorod-Dnestrovsk și  spitalul raional Belgorod-Dnestrovsk.

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale mai informează că consulul Republicii Moldova la Odesa s-a deplasat la fața locului pentru a documenta cazul.

 

Tabăra de odihnă și întremare a sănătății „Medic-2” din localitatea ucraineană Sergheevca aparține Universității de Stat de Medicină și Farmacie  „Nicolae Testemițeanu”. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va reveni cu detalii.