A A A

 

Polonia va oferi suport Republicii Moldova în dezvoltarea domeniilor de sănătate și protecție socială

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a discutat astăzi, 19 ianuarie curent, cu Ambasadorul Republicii Polonia în ţara noastră, Bartłomiej Zdaniuk, despre relațiile de colaborare moldo-poloneze, în domeniul sănătății, politicilor de asigurări sociale și medicale, ocupaționale și de reglementare a migrației.

 

În cadrul vizitei au fost discutate perspectivele de colaborare în viitor şi semnarea acordurilor de cooperare interinstituţionale. Oficialii au constatat că în prezent există o colaborare strânsă între Republica Moldova şi Polonia pe segmentul de sănătate și protecție socială. În acest context, Svetlana Cebotari, a apreciat înalt sprijinul Poloniei și suportul acordat în vederea semnării acordurilor de colaborare în domeniul sănătății și științelor medicale, în domeniul asigurărilor sociale, politicii sociale și pieței muncii dintre cele două state.

 

„Ne dorim un parteneriat de lungă durată pentru a asigura o continuitate și durabilitate a succeselor obținute. Eu personal, dar și echipa pe care o conduc, suntem deschiși spre o conlucrare la fel de eficientă, transparentă și cu impact asupra reformelor”, a menționat ministrul.

 

La rândul său, Bartłomiej Zdaniuk, a subliniat disponibilitatea Poloniei de a contribui la realizarea reformelor în domeniile de sănătate și social, menționând importanța realizării unui schimb de experiență și bune practici în Polonia, privind dezvoltarea acestor domenii. În acest context, părțile au convenit asupra identificării domeniilor unde partea poloneză urmează să ofere suport și expertiza necesară.

 

Totodată, Bartłomiej Zdaniuk, a accentuat necesitatea unei colaborări mai intense în domeniul muncii, reieșind din faptul că tot mai mulți moldoveni aleg să munceacsă în Polonia.

 

În prezent, între Republica Moldova şi Polonia sunt semnate 37 de tratate bilaterale, care reglementează diverse domenii de activitate.