A A A

 

Peste 1000 de joburi oferite la Tîrgul locurilor de muncă

În perioada 31 ianuarie – 04 februarie 2018, s-a desfășurat cea de-a XVII-a ediție Târgului locurilor de muncă, organizat de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forței de Muncă în cadrul Expoziției naționale cu genericul „Fabricat în Moldova - Fabricat pentru tine!”.

 

La târg au participat în total 34 agenți economici din diferite domenii de activitate ale economiei naţionale, care au oferit peste 1000 locuri de muncă vacante.

 

Peste 2000 persoane, care au fost în căutarea unui loc de muncă, au avut posibilitatea să se informeze de la angajatori despre cerințele înaintate candidaților pentru posturile de muncă vacante, așteptările privind calificarea acestora, condițiile de muncă etc.

 

Conform datelor preliminare, circa 200 candidați au fost selectați pentru interviul de angajare de către reprezentanții companiilor participante la eveniment.

 

Tot în această perioadă, s-a desfășurat ediția a XV-a a Târgului on-line al locurilor de muncă sub genericul „Locuri de muncă din industria prelucrătoare”. La această ediție au participat peste 150 companii cu peste 3000 de joburi.

 

Târgul on-line al locurilor de muncă a avut 1594 vizitatori, dintre care 1245 vizitatori unici, inclusiv din România, Germania, SUA, Franța, Armenia, Spania, Irlanda, Rusia, China, Marea Britanie, Georgia.

 

Opțiunea persoanelor care au aplicat pentru ofertele de muncă direct de pe platforma www.e-angajare.md a fost joburile de contabil, inginer, consultant bancar, manager (în activitatea comercială), expeditor, planificator logistică, controlor calitate, magaziner, conducător auto, infirmieră, brutar, cusător (industria ușoară).