A A A

 

Perspectivele relațiilor moldo-chineze în domeniul sănătății discutate în cadrul unei întâlniri bilaterale

Realizările și perspectivele relațiilor de colaborare moldo-chineze în domeniul sănătății au fost discutate la 12 iulie 2019 în timpul întâlnirii dintre Ala Nemerenco, Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Zhang Yinghong, Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

 

În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii privind implementarea proiectelor realizate în cadrul relațiilor de colaborare stabilite de mai mulți ani între Republica Moldova și Republica Populară Chineză în domeniul sănătății. A fost menționată importanța programelor de schimb în formarea personalului medical, precum și organizarea și prestarea serviciilor medicale. 

  

Domnul Ambasador a apreciat înalt deschiderea autorităților și instituțiilor din Republica Moldova în dezvoltarea relațiilor de colaborare moldo-chineze, inclusiv în cadrul mai multe platforme internaționale cu participarea partenerilor de dezvoltare. De asemenea, domnul Ambasador a informat că tinerii din Republica Populară Chineză sunt foarte interesați de a face studii la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” din Republica Moldova.

 

Cadrul de colaborare moldo-chinez în domeniul sănătății este stabilit în Acordul de colaborare în domeniul sănătăţii şi medicinii între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Populare Chineze, semnat la Beijing, la 7 iunie 2000.