A A A

 

Persoanele cu dizabilități severe vor beneficia de serviciul de îngrijire socială la domiciliu și alocație pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere

Persoanele cu dizabilități severe din copilărie și cele cu dizabilități severe nevăzătoare, începând cu 1 septembrie curent, vor beneficia atât de serviciul de îngrijire socială la domiciliu, cât și de alocație pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere, în valoare de 820 de lei lunar, din partea statului. Executivul a aprobat astăzi avizul la proiectul de lege elaborat în acest sens.

 

Măsura suplimentară va contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități severe, prin asigurarea atât a dreptului la serviciul de îngrijire socială la domiciliu de care aceștia beneficiază în prezent, cât și a alocației sus-menționate.

 

Alocaţia pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere va reprezinta o sursă adițională de venit pentru beneficiari, oferindu-le posibilitatea să-și acopere cheltuielile curente și să suplinească activităţile de îngrijire.

 

Cheltuielile pentru acordarea alocațiilor date pentru cei 268 de beneficiari constituie cca 879 mii lei și vor fi acoperite din contul și în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat prevăzută pe anul 2018.