A A A

 

Parteneriatul social va deschide noi oportunități în crearea locurilor de muncă pentru persoanele defavorizate

Valorificarea potențialului întreprinderilor sociale, în calitate de promotori ai schimbărilor pozitive, va contribui la formarea unei societăți inclusive, la crearea locurilor de muncă pentru persoane din categorii defavorizate ale populației și la  soluționarea problemelor sociale în interesul comunității. Aceste aspecte s-au discutat astăzi, 24 noiembrie 2017, în cadrul celei de a III-a Conferințe Naționale pentru Antreprenoriat Social.

 

În alocațiunea de deschidere, Anastasia Ocerednîi, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției și-a exprimat susținerea și aprecierea aprobării de către Parlament în a doua lectură a Legii cu privire la antreprenoriatul social, o premieră pentru Moldova, reglemantare care va oferi oportunități pentru întreprinderile sociale din țară.

 

 

”Una din prioritățile Guvernului este să găsească soluții de ocupare profesională durabilă și bine remunerată pentru oamenii care întâmpină greutăți pe piața muncii, iar acest rol le revine întreprinderilor de incluziune, prevăzute de lege.” a menționat Anastasia Oceretnîi.

 

Evenimentul a întrunit 150 de participanți printre care antreprenori sociali, donatori și instituții finanțatoare, reprezentanți ai sectorul asociativ, care au interacționat între ei, dar și cu experți din Ungaria, Austria, Belgia, Ucraina, România, Marea Britanie, discursurile cărora au constituit o motivație și un imbold pentru ulterioarele inițiative de antreprenoriat social în Moldova.

 

Antreprenoriatul social este o nouă abordare a incluziunii sociale, care va crea noi locuri de muncă, va contribui la prosperarea și bunăstarea comunității și va impulsiona spre evoluție și implicare. În Republica Moldova activează circa 24 de întreprinderi sociale, iar în ultimii trei ani au fost create 120 de locuri de muncă, 36% din angajați fiind persoane cu dizabilități.