A A A

 

Parteneriatul moldo-ceh, discutat de Secretarul General de Stat, Boris Gîlca și Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova E.S. Zdeněk Krejčí

La 8 decembrie curent, Secretarul General de Stat,  Boris Gîlca, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Cehiei în țara noastră, E.S. Zdeněk Krejčí.

 

Oficialii au salutat dinamizarea relaţiilor bilaterale moldo-cehe în domeniile sănătății, muncii și protecției sociale şi au reiterat necesitatea extinderii proiectului „POSTDEMO – suport pentru elaborarea statisticilor demografice”.

 

În cadrul acestui proiect, țara noastră a beneficiat de asistența necesară pentru dezvoltarea cunoștințelor demografice, activităților de cercetare, dezvoltarea programului de masterat în demografie în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei, mobilității academice și burse pentru masteranzi, inaugurarea Centrului de Cercetări Demografice, asistență tehnică și donații de echipamente.

 

De asemenea, s-a oferit consultanță pentru etapa de pregătire către Recensământul populației și al locuințelor 2014, iar parteneri și utilizatori ai proiectului au fost Comisia Națională pentru Populație și Dezvoltare, Universitatea de Stat, Ministerul Justiției și Biroul Național de Statistică/BNS.

 

„Exprim profunda recunoștință pentru suportul continuu oferit de către Guvernul Cehiei în cadrul proiectului „POSTDEMO – suport pentru elaborarea statisticilor demografice” și în special coordonatorului proiectului, prof. Tomas Kucera de la Universitatea „Charles” din Praga, și vom conta în continuare pe susținerea partenerilor cehi în cadrul proiectului POSTDEMO -2”, a menționat Secretarul General de Stat, Boris Gîlca.

 

La rândul său, Ambasadorul ceh a dat asigurări că va contribui în continuare la dezvoltarea parteneriatului de cooperare intersectorială prin continuarea proiectelor comune și identificarea noilor parteneri și proiecte în domeniu.