A A A

 

Orarul consultațiilor pacienților în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, în perioada 22-26 octombrie curent

În contextul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 22-26 octombrie curent, echipele de specialiști vor consulta populația din localitățile țării după cum urmează:

 

- pe 23 octombrie, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi vor oferi consultații în Centrele de Sănătate din Birunța, Pepeni, Flămînzeni-Coșcodeni, raionul Sîngerei, iar pe 25 octombrie în localitățile Visoca, Căinarii Vechi din raionul Soroca.

 

- copiii din satele Ignăței, Cineșeuți, Pripiceni,Cruizăuca din raionul Rezina, vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică.

 

-de la data de 22 până la 24 octombrie echipa radiologică pulmonară va consulta locuitorii din Bașcalia, din raionul Basarabeasca, iar pe 25-26 locuitorii din Basarabeasca, locuitorii din Ștefan Vodă în perioada 22-25 octombrie pot beneficia de servicii de radiologie pulmonară, iar cei din Talmaza, din același raion pe data de 26 octombrie.

 

- femeile din localitățile rurale din Strășeni, din Peresecena, Orhei și angajatele SA Franzeluța vor beneficia de servicii de sceening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile pe parcursul săptămânii 22-26 octombrie.

 

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată de către Guvern pentru a spori accesul la serviciile medicale în sate. Astfel, săptămânal, echipe mobile de medici specializați vor merge în sate și vor examina gratuit locuitorii.