A A A

 

Orarul consultațiilor pacienților în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, în perioada 12-16 noiembrie curent

În contextul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 12-16 noiembrie curent, echipele de specialiști vor consulta populația din localitățile țării după cum urmează:

 

- pe 13 noiembrie, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi vor oferi consultații în Centrele de Sănătate Tvardița, Valea Perjei, Musait-Vinogradovca din raionul Taraclia, iar pe 15 noiembrie locuitorilor din Căzănești, Mîndrești, Chiștelnița din raionul Telenești.

 

- copiii din satele Cineșeuți, Cruizăuca din raionul Rezina, vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică;

 

- locuitorii din mai multe localități rurale din raionul Ștefan Vodă pot beneficia de servicii de radiologie pulmonară, instalația radiologică pulmonară, urmând să se deplaseze pe data de 12 noiembrie la Ciuburciu, pe 13 noiembrie la Crocmaz, 14 noiembrie la Tudora, 15 noiembrie la Palanca, iar pe 16 noiembrie la Olănești.

 

- femeile din Vorniceni și Pănășești raionul Strășeni, din localitățile rurale din raionul Leova vor beneficia de servicii de sceening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile pe parcursul săptămânii 12-16 noiembrie.

 

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată de către Guvern pentru a spori accesul la serviciile medicale în sate. Astfel, săptămânal, echipe mobile de medici specializați vor merge în sate și vor examina gratuit locuitorii.