A A A

 

Norvegia va oferi suport în continuare pentru dezvoltarea proiectelor sociale și educaționale pentru cetățenii Republicii Moldova

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a avut astăzi o întrevedere cu Jan Hanvold, sponsorul principal al Centrului Creștin „Sarepta” din Hâncești și fondatorul Televiziunii Creștine din Norvegia, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 30 mai-1 iunie curent.

 

Pe parcursul a 20 de ani, cu suportul Televiziunii Creștine din Norvegia, au fost dezvoltate servicii sociale și de sănătate pentru familiile social vulnerabile, bătrâni și persoane cu dizabilități. În acest sens, în comuna Sărata Galbenă a fost construit Azilul de bătrâni, unde sunt plasați peste 50 persoane, Centrul pentru persoane orfane și cu dizabilități fizice, Liceul creștin „Elimul Nou”, Casa pentru copiii bolnavi de tuberculoză din Bălți, iar spitalul raional din Hâncești a fost dotat cu utilaje și ambulanțe.

 

„Este un lucru extraordinar ceea ce ați făcut pentru oamenii din Republica Moldova și că v-ați alăturat acțiunilor statului de asigura bunăstarea familiilor, copiilor și bătrânilor. Sunteți un model de implicare și dedicație pentru oameni. Ne dorim o colaborare la fel de eficientă pe viitor și mulțumesc mult Norvegiei pentru suport”, a menționat Svetlana Cebotari.

 

Jan Hanvold a spus că investițiile realizate în Republica Moldova au fost posibile datorită oamenilor credincioși din Norvegia și urmează să fie realizate alte proiecte importante, atît în domeniul social, de sănătate cât și educațional.

 

Postul creștin norvegian de televiziune a fost lansat în 2003 ca primul canal de televiziune creștin scandinav. Acesta desfășoară, de asemenea activități de ajutor în Europa de Est și în Africa, dezvoltând programe în Republica Moldova, Georgia, Albania, etc.