A A A

 

MSMPS va examina calitatea asistenței medicale acordate copiilor în cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 și Spitalul Clinic Municipal nr. 1

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) s-a autosesizat pe marginea informațiilor postate pe rețelele de socializare de către medicul neonatolog Mihai Stratulat și va examina calitatea asistenței medicale acordate copiilor în cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 și Spitalul Clinic Municipal nr. 1.

 

În acest sens, a fost creată o comisie internă, din care fac parte specialiștii MSMPS în domeniul pediatriei, neonatologiei, neurologiei, ai Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a Consiliului municipal Chișinău și Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

 

Comisia va evalua calitatea asistenței medicale acordată copiilor în cadrul instituțiilor menționate mai sus, iar la necesitate preşedintele Comisiei va coopta şi alţi specialişti în domeniu şi va prezenta Ministerului, concluziile şi recomandările de rigoare.

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează importanța acordării asistenței medicale conform protocoalelor clinice naționale, care sunt instrumente bazate pe dovezi pentru luarea deciziilor clinice.