A A A

 

Misiunea expertului francez de înalt nivel în domeniul sănătății publice în Republica Moldova

Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale găzduiește misiunea expertului francez de înalt nivel în domeniul sănătății publice, François Bourdillon, în perioada 5-8 noiembrie curent, cu suportul Ambasadei Franței în Republica Moldova. 

 

Pe durata misiunii, expertul francez va lucra în strânsă colaborare cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a Agenției Naționale de Sănătate Publică, și cu Biroul local al Organizației Mondiale a Sănătății.

 

Astăzi, 5 noiembrie a avut loc prima ședința de lucru, la care a participat secretarul de stat Alexandru VOLOC, șeful de cabinet al ministrului, șeful DAMEP și al direcției sănătate publică din cadrul MSMPS și directorul interimar al Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae FURTUNĂ.

 

În cadrul întrevederii s-a discutat despre experiența celor două țări, ce ține de elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor de sănătate, acreditarea instituțiilor medicale și alte domenii de interes comun.

 

Scopul vizitei expertului în sănătate este de a oferi suport și consultanță țării noastre în domeniul sănătății publice, în contextul implementării reformelor din sistemul de sănătate în Republica Moldova, inclusiv a elaborării Strategiei naționale de sănătate.