A A A

 

Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale Svetlana Cebotari a avut o întrevedere cu Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a avut astăzi, 8 februarie, o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Marii Britanii și al Irlandei de Nord în Republica Moldova, E.S. Lucy Rebecca Joyce.

 

În cadrul discuției, au fost punctate prioritățile pentru anul 2018, în domeniile sănătății, muncii și protecției sociale, printre care: reforma în domeniul sănătății publice și a asistenței medicale primare, dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilității mintale din instituțiile rezidențiale, îmbunătățirea pieții muncii.

 

„Experiența statelor dezvoltate ne ajută la implementarea proiectelor importante pentru țara noastră, iar cetățenii sunt cei care beneficiază de rezultatele colaborării cu partenerii internaționali”, a declarat Svetlana Cebotari.

 

La rândul său, E.S. Lucy Rebecca Joyce a menționat despre susținerea pe care ambasada este gata să o ofere Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

 

„Împărtășesc în totalitate intenția și dorința de a realiza reformele ambițioase propuse și suntem dispuși să identificăm mai multe modalități de cooperare bilaterală”, a precizat diplomata britanică.

 

La final, ministru a reiterat disponibilitatea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de a iniția proiecte comune care își propun drept obiectiv asigurarea protecției și bunăstării populației Republicii Moldova.

 

Menționăm că, la etapa actuală în Republica Moldova sunt aproximativ 50 de organizații de caritate din Marea Britanie, a căror activitate este axată pe oferirea suportului grupurilor vulnerabile din țară.