A A A

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează populația să întreprindă toate măsurile de prevenire a rujeolei

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că, în ziua de 15.02.2018, prin teste de laborator a fost confirmat al doilea caz de rujeolă de import din Odessa, Ucraina. Bolnava în vârstă de 7 ani cu domiciliul în or. Râșcani, s-a aflat cu părinții în or. Odessa, Ucraina, în perioada 31.12.2017 – 07.01.2018, unde se atestă o situație epidemiologică nefavorabilă privind rujeola.

 

Copilul nu se află la evidență medicală în or.Râșcani, nu frecventează nici o instituție de educație și nu a fost vaccinat contra rujeolei și altor boli infecțioase. Acesta s-a îmbolnăvit la data de 31.01.2018 și în ziua de 05.02.2018, mama cu copilul, deplasându-se cu transportul propriu, s-a adresat la medicul infecţionist din cadrul IMSP Centrul Consultativ al Spitalului Clinic Municipal Bălţi, unde a fost internat în secția de boli contagioase și tratat. După tratamentul aplicat copilul a fost externat în stare satisfăcătoare.

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează repetat populația că în țările vecine Ucraina și România, precum și alte țări din Europa, se atestă o situație epidemiologică nefavorabilă privind rujeola. Părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și altor boli infecțioase. De asemenea recomandăm părinților să se abțină de călătorii cu copii nevaccinați.