A A A

 

Metodologia de costificare a serviciilor de îngrijire socială la domiciliu a fost discutată în cadrul unui atelier de lucru

Astăzi, 1 decembrie 2017, în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a avut loc Atelierul de lucru cu genericul: “Elaborarea conceptului metodologiei de costificare a metodologiei serviciilor de îngrijire medico-socială la domiciliu”.

 

În cadrul Atelierului de lucru a fost discutat conceptul metodologiei de costificare a serviciilor din cadrul Serviciului de îngrijire socială la domiciliu, sistemul și procedura de acreditare a prestatorilor de servicii sociale.

 

Ședința a fost moderată de Viorica Dumbrăveanu, secretar de stat a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a salutat și apreciat colaborarea fructuoasă dintre Minister și Uniunea asociațiilor obștești Rețeaua organizațiilor necomerciale prestatoare de îngrijiri comunitare și aportul acestora în dezvoltarea și prestarea serviciilor de îngrijire la domiciliu.

 

Un subiect important abordat în cadrul discuțiilor a fost Studiul „Evaluarea serviciilor medicale și sociale de îngrijire la domiciliu în Republica Moldova”, care este realizat de către Centrul de Investigații și Consultanță „SocioPolis”.

 

Scopul Studiului este de a efectua o cartografiere a prestatorilor de servicii medicale şi sociale la domiciliu (privaţi și publici) şi constatarea necesităţilor populaţiei privind serviciile de îngrijire la domiciliu, precum și de a evalua costurile serviciilor de îngrijire la domiciliu.

 

 

De asemenea, a fost prezentat Planul strategic de dezvoltare al Rețelei organizațiilor necomerciale prestatoare de îngrijiri comunitare.