A A A

 

Masteranzii Şcolii de Management în Sănătate Publică au fost prezentați conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Şcoala de Management în Sănătate Publică din Chişinău a prezentat astăzi conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, masteranzii anului I.

 

Cele 20 persoane admise la studii postuniversitare au fost selectați prin concurs și urmează să studieze modalitatea de gestionare eficientă a mijloacelor financiare disponibile şi a tehnologiilor medicale, monitorizarea stării sănătăţii publice şi a factorilor ce o determină, pentru ca ulterior să o implimenteze în instituția pe care o reprezintă.

 

De asemenea, pe parcursul studiilor vor fi instruiți în privința implementării mecanismelor şi principiilor noi de gestionare a instituţiilor, a elaborării şi promovării strategiilor de dezvoltare a sectorului ocrotirii sănătăţii.

 

„Vă felicit că aveți oportunitatea de a beneficia de instruiri în cadrul unei instituții didactico-științifice foarte apreciate, cu un potențial de valoare și o echipă de circa 70 de profesori şi specialişti ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu", Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale, Centrelor Ştiinţifico-Practice, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, UNICEF, de experţi internaţionali. Astfel, vă veți dezvolta abilitățile manageriale,  veți deveni profesionişti capabili să facă faţă noilor cerinţe ale sistemului de sănătate”, a menționat ministrul Svetlana Cebotari.

 

Menționăm că, Şcoala de Management în Sănătate Publică din Republica Moldova şi-a început activitatea în anul 2005 și are drept scop de a promova valorile naţionale şi europene de sănătate publică şi management, de a dezvolta capacităţile de instruire prin implementarea Programului de Masterat în domeniu, precum şi de a pregăti profesionişti ce vor trebui sa facă faţă noilor cerinţe ale sistemului de sănătate.