A A A

 

La Vulcănești a fost deschis un Centru medico-social pentru persoanele vârstnice și cele defavorizate

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a participat astăzi la inaugurarea Centrului Medico-Social “Sfânta Anna”, din orașul Vulcănești.

 

Centrul este dotat cu tot echipamentul tehnic și medical necesar pentru a desfășura cu succes activitățile de îngrijire medico-sociale de calitate atât în cadrul edificiului, cât și la domiciliu. Totodată, apariția unui centru modern va îmbunătăți calitatea vieții persoanelor dependente de grija altora, prin asigurarea disponibilității și accesului la serviciile profesionale de îngrijire medico-sociale.

 

La deschiderea evenimentului au fost prezenți Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova, E.S. Zdeněk Krejčí.

 

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a apreciat înalt colaborarea între Republica Moldova și Republica Cehă, precizând că acest parteneriat are un impact durabil și pozitiv în procesul dezvoltării domeniului medico-social.

 

“Dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoanele vârstnice este o prioritate în agenda Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel, deschiderea acestui centru va asigura un acces mai bun la serviciile medico-sociale pentru persoanele în etate și cele defavorizate. Aș dori să accentuez că acest centru medico-social este al zecelea la număr, deschis cu suportul partenerilor cehi, iar Guvernul Republicii Moldova apreciază înalt sprijinul și implicarea Dumneavoastră.”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

 

Deschiderea Centrului Medico-Social “Sfânta Anna” face parte din proiectul “Calitate și accesibilitatea a serviciilor de îngrijiri medico-sociale la domiciliu în Republica Moldova 2019-2022”, realizat de către Caritas Republica Cehia, în parteneriat cu  Asociația Obștească ”Homecare”, Asociația Obștească Pro-Development, cu suportul financiar al Republicii Cehe, prin Programul “Cooperare Cehă de Dezvoltare”.