A A A

 

Invitație de presă

Stimați colegi din mass-media,

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națiunilor Unite pentru drepturile și sănătatea reproductivă (UNFPA), Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare vă invită la conferința de lansare a Săptămânii de prevenire a cancerului de col uterin 2018.

 

În premieră pentru Republica Moldova, circa 20 de organizații, inclusiv comunitatea medicală, parteneri internaționali, societatea civilă, sectorul privat, dar și lideri religioși, interpreți, tineri, femei și bărbați, și-au unit eforturile pentru a sensibiliza opinia publică despre necesitatea prevenirii acestei maladii.

 

La eveniment vor participa ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, reprezentanta UNFPA în R. Moldova, Rita Columbia, directorul adjunct al Biroului de Cooperare al Elveției, Matthias Leight și Philip Davies, Asociația Internațională de Prevenire a cancerului de col uterin, lucrători medicali și femei care au prevenit cancerul de col uterin.

 

În cadrul evenimentului va fi lansat spot-ul video cu genericul „Cancerul de col uterin poate fi prevenit”, iar studenții Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” vor prezenta un flashmob tematic.

 

Vă așteptăm la 29 ianuarie curent, începând cu ora 11.30, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, str. Vasile Alecsandri 2, et.2, sala de conferințe.