A A A

 

Invitație de presă

Stimați colegi din mass-media,

 

Vă invităm, pe 13 octombrie curent, la cea de-a 19-a ediție a Zilei Europene a Donării și Transplantului de Organe, cu genericul „Speranță pentru Viață”, organizată de Ziua Europeană a Donării şi Transplantului.

 

Evenimentul are drept scop informarea și sensibilizarea față de subiectul donării, și în același timp, este un omagiu față de toți donatorii de organe și familiile acestora, care prin gestul lor nobil și altruist au salvat vieți aflate în suferință.

 

Programul va demara cu o Conferință, dedicată Zilei Europenea Donării și Transplantului de Organe, începând cu ora 09.00, la Spitalul Clinic Republican, (Sala Azurie), pe adresa str. N. Testemițanu nr.29.

 

După care, va continua cu un Marș pentru Viață, de la Spitalul Clinic Republican până în scuarul din str. Academiei nr. 6-8, unde va fi inaugurat un monument dedicat donatorilor și o alee a donatorilor.

 

Programul se va finaliza cu un concert în aer liber pe strada pietonală, în cadrul concertului vor fi premiați caștigătorii concursului de desen adresat elevilor de gimnaziu/liceu, cu genericul „Donarea și Transplantul de Organe - Speranța pentru Viață”.

 

La eveniment vor participa ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, Director EDQM, Consiliul Europei, Susanne Keitel, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Vladimir Hotineanu, conducerea Agenției de Transplant și specialiști în domeniul transplantului din Republica Moldova și din mai multe state europene.

 

Vă așteptăm!

 

Este important ca fiecare dintre noi să conștientizeze că pe lângă aspectul medical al domeniului donării și transplantului, acest subiect este în primul rând unul social. Nu există transplant fără donare și nu există donare fără dorința și acordul de a ajuta persoanele aflate în așteptarea unui organ salvator.