A A A

 

Invitație de presă

Stimați colegi din mass-media,

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vă invită, marți, 29 mai, la evenimentul dedicat Zilei Mondiale fără Tutun, cu genericul „Tutunul frânge inimi”, care are drept scop creșterea gradului de conștientizare a populației privind impactul consumului de tutun și a expunerii la fumul de țigară asupra sănătății.

 

Din cauza fumatului și expunerii la fumul de tutun în Republica Moldova există o incidență globală de creștere lentă a bolilor non-transmisibile, pentru care fumatul este un factor de risc predominant.

 

În acest sens, despre implementarea Legii privind controlul tutunului, acțiunile cifrele și măsurile întreprinse pentru reducerea consumului de tutun, vor vorbi ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, secretarul general de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Simion Carp, Șeful Biroului de Țară al Organizației Mondiale a Sănătății, în Republica Moldova, Haris Hajrulahovic.

 

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi organizat concursul desenelor realizate de către copii, o lecție deschisă despre acțiunea fumatului asupra inimii, prezentată de către studenții Colegiului de medicină și farmaceutică „Raisa Pacalo” și un master-class de fitness cu exerciții pentru fortificarea inimii.

 

Evenimentul va avea loc, marți, 29 mai curent, începând cu ora 14.00, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfînt, lângă havuz.

 

Vă așteptăm!