A A A

 

Invitație de presă

Stimați colegi din mass-media,

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Organizația Internațională a Muncii și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, vă invită la conferința de presă privind prezentarea rezultatelor pilotării Programului de formare profesională la locul de muncă a șomerilor, conform necesităților pieții muncii.

 

Programul pilot s-a desfășurat pe parcursul a 6 luni și avut drept scop reintegrarea persoanelor aflate în șomaj, îndeosebi tinerii, pe piața muncii. Programul a fost realizat de către școală și angajator, conform standardelor ocupaționale, prevăzând 10-15% teorie și 85-90% practică. În finalul procesului de instruire, beneficiarii au primit un certificat de calificare și au fost angajați în cadrul agentului economic la care a fost instruiți.

 

La eveniment vor participa ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, coordonatorul proiectului „Promovarea ocupării tinerilor” OIM, Violeta Vrabie, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, angajatori și beneficiarii Programului.

 

Evenimentul va avea loc la 5 aprilie curent, începând cu ora 9.00, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, str. Vasile Alecsandri 2, etaj.2, sala de conferințe.

 

Vă așteptăm.