A A A

 

Invitație de presă

Stimați colegi din mass-media,

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vă invită la evenimentul de inaugurare a echipamentului medical performant, procurat în cadrul secției de Neurochirurgie, de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

 

Echipamentul include un sistem integrat de navigare ghidată, o unitate ultrasonografică intraoperațională, retractor, microscop neurochirurgical și microchirurgical, destinate operațiilor craniale și spinale de performanță înaltă, care va permite realizarea celor mai complicate intervenții neochirurgicale prin localizarea precisă a structurilor anatomice în proceduri deschise sau percutane, vizualizarea avansată cu utilizarea datele intraoperator, astfel diminuând apariția complicațiilor post-operatorii.

 

La eveniment vor participa ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, reprezentantul Metronic, Claudia Ionescu, șeful Departamentului Clinic Neurochirurgie, Iulian Glavan, șeful Clinicii Neurologie și Neurochirurgie, Academicianul, Stanislav Gropa.

 

Evenimentul va avea loc la 27 martie curent, începând cu ora 13.00, la Institutul de Medicină Urgentă, Departamentul Clinic Neurochirurgie, str. Toma Ciorbă 1.

 

 Vă așteptăm.