A A A

 

Întrevederea ministrului Ala Nemerenco cu E.S. Bartlomiej Zdaniuk, Ambasador al Republicii Polone în Moldova

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco a avut, în data de 29 august curent, o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, E.S. Bartlomiej Zdaniuk. În cadrul discuțiilor, părțile au abordat mai multe subiecte ce țin de prioritățile Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, reformele ce urmează a fi implementate, precum și perspectivele de colaborare bilaterală în domeniile de interes comun.

 

Ala Nemerenco a apreciat înalt suportul Republicii Polone acordat de-a lungul timpului țării noastre, menționând că își dorește pe viitor o colaborare la fel de productivă pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă Republica Moldova în ceea ce privește asigurarea cu cadre medicale, creșterea nivelului de salarizare a angajaților din domeniu, reformarea sistemului echitabil de pensii, eradicarea muncii informale și nedeclarate, implementarea proiectelor ce țin de asigurarea populației cu servicii medicale înalt tehnologizate și facilitarea accesului la servicii medicale, în special a populației din mediul rural.

 

La rândul său, Ambasadorul Republicii Polone în Moldova,  E.S. Bartlomiej Zdaniuk, a dat asigurări că Republica Polonă va rămâne și în continuare un partener de încredere al Republicii Moldova, menționând că de-a lungul timpului a finanțat mai multe proiecte în țara noastră, atât în domeniul sănătății, cât și în alte domenii prioritare. Totodată, E.S. Bartlomiej Zdaniuk și-a arătat disponibilitatea pentru realizarea unui schimb de experiență între cele două țări, în scopul preluării bunelor practici în domeniile de interes.

 

Republica Moldova și Republica Polonia mențin relații de colaborare bilaterală începând cu anul 2011, când la Baku a fost semnat Acordul între Ministerul Sănătăţii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Polone privind colaborarea în domeniul sănătăţii şi ştiinţelor medicale.