A A A

 

Întâlnirea secretarului de stat Ion Dodon cu E.S. Pascal Le Deunff, ambasadorul Franței în Republica Moldova

Secretarul de stat, Ion Dodon a avut o întrevedere de lucru cu E.S. Pascal Le Deunff, ambasadorul Franței în Republica Moldova. În cadrul dialogului, cei doi oficiali au discutat despre relațiile de colaborare în domeniul social și sănătății, despre proiectele realizate, dar și perspectivele de cooperare pentru viitorul apropiat.

 

Ion Dodon a comunicat despre planurile de viitor și măsurile pe care le va întreprinde împreună cu echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru o dezvoltare reală a sectoarelor din domeniu.  Totodată, a apreciat suportul Republicii Franceze acordat în dezvoltarea mai multor proiecte demarate în Republica Moldova și a asigurat o implicare activă pentru continuitatea acestora.

 

Ambasadorul Franței, E.S. Pascal Le Deunff a reiterat că autoritățile franceze vor continua să  susțină eforturile Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și sunt în permanență la dispoziție pentru a contribui cu asistența necesară  pe dimensiunea socială și sănătății.

 

Reamintim că, în anul 2017, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Oficiul Francez pentru Imigrare și Integrare al Republicii Franceze au semnat un Acord cadru de parteneriat, care prevede susținerea cetățenilor Republicii Moldova reîntorși din Franța prin acordarea suportului în reintegrarea socială, reintegrarea în câmpul muncii și reintegrare prin inițierea unei afaceri.